Wednesday, April 16, 2014

Húsvéti ötletek és finomságok gyűjteménye

Avagy mi kerüljön az ünnepi asztalra?



Néhány ötlet húsvétra...

Itt a tavasz, a kertekben nyílnak a tulipánok, sőt, ezen a hétvégén már Húsvét lesz! J Nyilván ezt senki nem felejtette el, azonban bizonnyal szép számmal akadnak olyanok, akik még nem fogtak bele a húsvéti készülődésbe, a lakás feldíszítésébe és még az ünnepi süteményekről sem döntöttek. Éppen ezért az ünnep előtti utolsó napokban egy ötletgűjteménnyel szeretnék kedveskedni azoknak, akik tanácstalanul várják az ünnepeket, vagy még nem volt idejük átgondolni, mit készítsenek! A következő rövid összefoglalóban néhány gyorsan elkészíthető dekoráció, valamint sós és édes különlegesség receptjét találjátok!

Hímes tojások

Hímes tojások.

A hagyományos magyar tojásírást azoknak a lányoknak ajánljuk, akik unják már az egyszerű piros tojásokat. Figyelem, a tojások írókázása a látszat ellenére egyáltalán nem bonyolult feladat, csupán egy írókára van szükség, amit bármelyik kézműves boltban beszerezhettek!


Húsvéti nyuszi tojásból

Nyuzsika tojásból.

Az ünnepi asztal dísze lehet még ez a tojásból készült vidám nyuszi is, amit akár gyerekekkel is elkészíthettek!


Húsvéti fonott kalács

6-os fonással készült...

A húsvét ünnepkörének talán egyik elengedhetetlen kelléki a sós, vagy édes kalácsok. A kalácsfonás csak egy kis gyakorlást igényel, de ehhez is találtok fázisfotókat a bejegyzésben, mely részletesen bemutatja a 6-szálból készült kalács készítésének menetét.


Szilvia szelet

Szilvia szelet.
Azoknak, akik a krémes sütiket kedvelik a Szilvia szeletet ajánlom, hiszen a mézes lapok között megbújó csokis és vaníliás krémet egy mennyei csokiréteg koronáz meg a sütemény tetején!


Whisky alapú fűszeres csokoládé likőr

Nem csak locsolóknak!

A locsolókat nem csak színes tojásokkal, hanem szíverősítő itókával is illik várni. Erre az egyik legalkalmasabb ez a fűszeres csokoládé likőr lehet, ami azon kívül, hogy tojásmentes, szupergyorsan is elkészíthető!


Katica keksz
Katica kekszek.
Azoknak a háziasszonyoknak, akik gyerekeket várnak az ünnepek alatt, érdemes elkészíteni ezeket a vidám katica kekszeket. Azon túl, hogy ezek a kekszecskék remekül kiegészítik az ünnepi asztalt, még nagyon finomak és gyorsan elkészíthetőek!


Csokinyuszi

Csokinyuszi.
A bátrabb édesanyák, vagy akár fiatalabbak is nyugodtan nekifoghatnak házi csokinyuszi készítésének, hiszen az ehhez szükséges formát kézműves boltokból nagyon olcsón beszerezhetjük! A kézműves boltokban csokitojás formákat is lehet vásárolni, így akár egy egész kis húsvéti kosarat meg lehet tölteni a házi készítésű csokinyuszikkal és csokitojásokkal.


Nyuszi pogácsa

Nyuszi pogácsa.
Azoknak pedig, akik nem kedvelik az édességet meleg szívvel ajánlom ezeket a nyuszi alakú tejfölös pogácsákat, amik napokig puhák maradnak, így akár 2-3 nappal korábban is elkészíthetjük őket!


 Kellemes húsvéti készülődést kívánok, ildiKOKKI

No comments:

Post a Comment